Buislasersnijden

Bij buislasersnijden worden lange metalen profielen met een laserstraal bewerkt tot een eindproduct of halffabricaat. De ontwerpen door machinebouwers, architecten, OEM-ers en andere opdrachtgevers worden 3D uitgewerkt en de software van de machine kan dit inlezen en vertalen naar de buislasersnijmachine om op die manier de gewenste vormen te verkrijgen.

Ideeën met de buislasersnijmachine

https://nl.pinterest.com/PATHfab/tube-laser/

Buizen en profielen worden overal gebruikt, van de machine- en installatiebouw tot aan de meubelindustrie. De laser ontsluit daarbij nieuwe vormgevingsmogelijkheden. Daarom kiezen steeds meer constructeurs voor de voordelen van lasergesneden buizen en profielen, waardoor de vraag aanzienlijk toeneemt. Ontdek onze uitgebreide oplossingen voor de wereld van het laser-buissnijden.

Soorten laserbronnen

Vastestoflaser
Met de vastestoflaser snijdt u snel, vooral in dunne kokers. Dat komt doordat de uitgezonden straling een golflengte van circa 1,03 μm heeft en de energie daardoor sterker door het materiaal wordt geabsorbeerd dan bij een CO2-laser met een golflengte van 10,6 μm. De laser brengt meer energie over op de plaat, waardoor er sneller kan worden gesneden.

CO2-lasers
De CO2-laser is een bewezen industrielaser, onvermoeibaar en robuust. Zijn snijkanten zijn van zo’n hoge kwaliteit dat er vaak geen nabewerking meer nodig is. De reden? De golflengte van 10,6 μm zorgt voor braamvrije randen met zeer lage ruwheden – direct klaar voor verdere verwerking.

https://www.metaalnieuws.nl/buislasermarkt-is-in-beweging/