Nabewerking

Na het snijden van de delen is het mogelijk een of meerdere keren een nabewerking te laten doen. Hieronder sommen wij de meest gangbare nabewerkingen op om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden in een plaatwerkfabriek.

Kanten van producten

Het kanten of zetten van snijdelen of staaldelen is het buigen van het materiaal door middel van een kantmes en een onderblok met een V-opening. Door het gebruik van een kantbank met deze gereedschappen zijn we in staat om een vouw in een stalen plaat te maken, dit resulteert in een product wat de besteller heeft getekend.

Zie voor meer details over kanten van producten: https://lasersnijden.nl/digitaal-bestellen/specificaties-tekeningen-cad-vereisten/

Soevereinen

Soevereinen is het maken van een schuine rand aan een gat in metaal. Gaten worden meestal gesoevereind om de kop van een verzonken kop bout (VK) of van een schroef niet boven het oppervlak uit te laten steken. De toepassing wordt vaak gebruikt in Machinebouw, decoratieve doeleinden of gebruiksartikelen. 

Zie voor meer specificaties: https://247lasersnijden.nl/bewerkingen/tappen-soevereinen/

Tappen

Bij machinaal tappen, wat over het algemeen gebeurd in plaatwerk wordt gebruikgemaakt van machinetappen die geplaatst worden in een speciale tapmachine of in een stationaire boormachine. Deze boormachine moet langzaam zowel rechts- als linksom kunnen draaien. Bij machinaal tappen wordt gebruikgemaakt van een enkele tap en geen set van drie tappen. Ook hier dient erop gelet te worden dat de tap haaks in het werkstuk wordt gedraaid en dat er altijd snijolie wordt gebruikt.

Zie voor meer specificaties: https://247lasersnijden.nl/bewerkingen/tappen-soevereinen/

Scherpe kanten breken

Met diverse ontbraammachines worden na het lasersnijden de scherpe kanten van het product verwijderd, zodat er een handvriendelijk product ontstaat. Ook is het mogelijk om een radius aan te brengen aan het contour van het product voor een optimale hechting en laagdikte van de coating. De machines die toegepast worden zijn bijvoorbeeld Q-Fin, Lissmac of Timesaver en deze machines zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Voor meer specificaties: https://247lasersnijden.nl/bewerkingen/afbramen/