Materiaal

Het materiaal wat je kan snijden met een lasersnijmachine kan Ferrometaal zijn maar ook non-ferrometaal. 
Ferrometaal is een materiaal (doorgaans legeringen) waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel vormt. Op grond van hun magnetische eigenschappen worden kobalt, nikkel en gadolinium ook tot de Ferro metalen gerekend. Non-ferrometaal is een metaal dat geen ijzer bevat of waarin de legeringen ijzer niet als hoofdbestanddeel hebben (zoals koper, aluminium, brons en messing). Ook witmetalen behoren tot de non-ferro metalen.
De Materialen die gangbaar zijn om te snijden met Fiber Lasertechnologie zijn Staal DC01, Staal 235, Staal 355, Staal S420, Staal S700, Staal slijtvast HB400, Cortenstaal, blauwstaal, Hardox, Magnelis, Elektrolytisch verzinkt staal, RVS 304, RVS 316, Aluminium 1050, Aluminium 5083, Aluminium 5754, Aluminium 6082, Messing en Koper.

Aluminium

Het lasersnijden van aluminium heeft diverse voordelen. Zo is het onder andere mogelijk om met een hoge snelheid te snijden. Bij dun materiaal zorgt lasersnijden voor een schone en gladde snede. Dit is bijzonder praktisch in de volgende fasen van het productieproces.

RVS Roestvaststaal

RVS kan gesneden worden op de lasersnijmachine en waterjet. Groot voordeel van het lasersnijden van RVS is de hoge snelheid, de gladde en schone snede (ook bij dun materiaal), de mogelijkheid om complexe contouren te snijden en de goede gravure met lasersnijden.

Staal

Lasersnijden heeft diverse voordelen die ook voor staal van toepassing zijn. Zo biedt lasersnijden de mogelijkheid om op hoge snelheid te snijden, zijn complexe contouren mogelijk, zorgt lasersnijden voor een gladde snede en een goede gravure.

Messing

Het lasersnijden van messing heeft meerdere voordelen. Zo is het mogelijk om met een hoge snelheid te snijden. Bij dun materiaal zorgt lasersnijden voor een schone en gladde snede. Dit is bijzonder praktisch in de volgende fasen van het productieproces.

Koper

Koper is een zeer geschikt materiaal voor zowel lasersnijden als watersnijden. Koper kan je lasersnijden tot een dikte van ca. 20mm. Dikker dan 20mm. adviseren wij te laten watersnijden