Staal

Staal is zeer geschikt om zowel te lasersnijden als te watersnijden. Keuze voor snijtechniek hangt mede af van de dikte van het materiaal en de eventuele toepassing waarvoor de staalproducten gebruikt worden. Lasersnijden van staal is mogelijk tot een dikte van 25mm. en watersnijden tot een dikte van 200mm.

Staalsoorten lasersnijden

Een aantal veel voorkomende staalsoorten die gesneden kunnen worden zijn S235 Warmgewalst en Koudgewalst, S355  S235 Warmgewalst en Koudgewalst en Cortenstaal.

Voordelen Lasersnijden Staal

Lasersnijden heeft diverse voordelen die ook voor het lasersnijden van dit materiaal van toepassing zijn. Zo biedt lasersnijden de mogelijkheid om op hoge snelheid van snijden, zijn complexe contouren mogelijk, zorgt lasersnijden voor een gladde snede en een goede gravure. Het maakt hierdoor lasersnijden in het geval van dit materiaal bijzonder geschikt om direct en zonder problemen verder te verwerken.

Toepassing Staal

Staal lasersnijden kan bij verschillende toepassingen, zoals de productie van machine-onderdelen, onderdelen voor transportmiddelen, tandwielen, reclamezuilen en diverse gereedschappen die worden gebruikt in de machinebouw, architectuur, infrastructuur en LMB (landbouw mechanische industrie). 

Naast lasersnijden is dit materiaal ook zeer geschikt voor watersnijden.