Messing

Messing is een zeer geschikt materiaal om zowel te lasersnijden als te watersnijden. Dit materiaal kan je lasersnijden tot een dikte van 10mm. Dikker dan 10mm. adviseren wij te laten watersnijden. De meest gangbare soorten messing zijn de volgende:

  • /R300(1) Half hard
  • CUZN37/R350(1) Zacht
  • CUZN39PB2/R490(1) Hard

Voordelen Lasersnijden Messing

Het lasersnijden van messing heeft diverse voordelen. Zo is het mogelijk om met een hoge snelheid te snijden. Bij dun materiaal zorgt lasersnijden voor een schone en gladde snede. Dit is bijzonder praktisch in de volgende fasen van het productieproces. Met lasersnijden is het tevens mogelijk om complex te snijden contouren te verwerken. Tenslotte levert lasersnijden een goede gravure op.

Toepassing Messing

Diverse halffabricaten gemaakt uit Messing:

  • Machine onderdelen
  • Tandwielen
  • Kunstobjecten
  • Gereedschappen en instrumenten.

Toepassing in verschillende marktgebieden

Messing is een zeer geschikt en veel toegepast materiaal. Daarnaast wordt het toegepast voor gevelbekledingen, bouw en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw.

Dit materiaal laat zich makkelijk bewerken en heeft een aantrekkelijke kleur, die op goud lijkt. Hierdoor is het populair voor de afwerking van allerlei producten. Het wordt ook wel geelkoper genoemd.

Door de toevoeging van zink is het een goedkopere metaalsoort dan koper. Het heeft bacterie-werende eigenschappen en is daarom veilig om toe te passen bij producten die in aanraking komen met de consument. Ook is het goed bestand tegen vochtige omstandigheden en roest het niet. Bovendien is het makkelijk te onderhouden. Dit materiaal laat zich goed hergebruiken en is daarom bijzonder duurzaam. Het kan goed worden omgesmolten en opnieuw worden gemengd. 90% van alle messing wordt gerecycled!