Zetwerk tekening maken

Om jullie op weg te helpen met zetwerk tekening maken zoals in het tekenen van een hoekbeugel met een paar gaten laten wij het in stappen zien. Wij gebruiken hier het tekenprogramma Autocad Inventor voor.

Aanbevolen procedure voor de constructie van gebogen onderdelen

1. Schets de basisvorm

  • Schets de vorm van het basiskenmerk of gebruik een bestaande tekening.
Zetwerk

2. Generatie van het basiselement

  • Lineaire afvoer (extrusie) creëert de basisvorm in de gewenste plaatdikte.
Zetwerk
Zetwerk

3. Genereren van flenzen

  • Door overeenkomstige randen op het basiselement te selecteren, kunnen daar flenzen worden toegevoegd. Relevante parameters zijn de lengte en de hoek van de flens.
Zetwerk

4. Generatie van formulierelementen

  • Schetsen op de flenzen of op het basiselement maken het mogelijk om vormelementen toe te voegen zoals gaten, gleuven en uitsparingen
Zetwerk

5. Extrusie van gevormde elementen

  • Door extruderen worden de vormelementen in het plaatmetalen deel geproduceerd.
Zetwerk

6. Hoekafronding

  • Voor plaatwerkonderdelen wordt het risico van snijwonden op het onderdeel verminderd door de hoeken af te ronden. Bovendien wordt het kerfeffect in geladen zones geminimaliseerd.
Zetwerk

7. Genereren van een schikking

  • De verwerking houdt alle belangrijke informatie gereed voor het snijden van het plaatwerk. Voor de berekening van de prijs van een gebogen onderdeel hebben we echter altijd het 3D CAD-bestand nodig.
Zetwerk

Hoe buigonderdelen te ontwerpen die aan uw productiebehoeften voldoen? Afhankelijk van de geometrie van uw gewenste buigonderdelen, kunnen aanvullende eisen aan de produceerbaarheid ontstaan. Hier leert u alles wat u moet weten over de minimale buigradius, gatafstand, vrije sneden, lengte van de zijde en buigtijd.